Fly Media uses cookies to improve your website experience. Read more
* by accepting only essential cookies our website may not work optimally.

Hoe Installeer je een HTML E-mailhandtekening in Apple Mail?

Published in March 2022

E-mailhandtekeningen zijn een geweldige manier om jouw persoonlijkheid en je merk te communiceren, en om wat extra flair aan e-mails…

Hoe Installeer je een HTML E-mailhandtekening in Apple Mail? - Fly Media

E-mailhandtekeningen zijn een geweldige manier om jouw persoonlijkheid en je merk te communiceren, en om wat extra flair aan e-mails toe te voegen. Ze kunnen ook nuttige informatie bevatten, zoals contactgegevens, links naar sociale media of disclaimers.

Wanneer we e-mailhandtekeningen voor onze klanten maken, maken we ze als kleine HTML-bestanden, vergelijkbaar met hoe een gewone webpagina eruitziet. Nadat je van ons jouw handtekening ontvangt is het aan jou om deze te installeren in je email programma, zoals Apple Mail of Outlook.

Uiteraard helpen we je graag persoonlijk hiermee, maar onderstaand artikel zou je al goed op weg moeten helpen om jouw e-mailhandtekening toe te voegen in Apple Mail.

Bekijk hier ook de instructies om je handtekening toe te voegen in Office Outlook

Hoe installeer je een HTML e-mailhandtekening in Apple Mail?

Helaas is het toevoegen van een HTML-handtekening aan je e-mails in Apple Mail niet zo eenvoudig als copy-paste.. Het vereist nogal wat stappen, die je nauwkeurig moet volgen.

Apple maakt het ons niet heel eenvoudig, maar het is ook geen rocket science, dus als je onderstaande 9 stappen aandachtig volgt, dan komt het zeker goed!

Gelukkig hoef je dit ook maar één keer te doen, en daarna wordt je HTML-e-mailhandtekening automatisch opgenomen in al je uitgaande e-mails.

Stap 1: Sla jouw nieuwe HTML e-mailhandtekening op

Voordat je jouw nieuwe handtekening kan installeren, ontvang je deze van ons als een klein HTML-bestand. Sla dit bestandje op een locatie op jouw Mac op, bijvoorbeeld op het bureaublad, zodat je deze gemakkelijk kan terugvinden in een later stap.

Stap 2: Maak een tijdelijke e-mailhandtekening aan

De volgende stap is om zelf een tijdelijke handtekening aan te maken in Apple Mail. Het bestandje dat hierdoor aangemaakt wordt gaan we dan in een latere fase vervangen door onze nieuwe handtekening.

 • Open Apple Mail
 • Ga in de menubalk bovenaan naar Mail > Voorkeuren…
 • Navigeer naar het tabblad Handtekeningen
 • Klik op het kleine + symbool om een nieuwe handtekening aan te maken
 • In het tekstveld rechts kan je een tijdelijk tekstje zetten, deze wordt later toch overschreven door de nieuwe handtekening
 • Koppel de handtekening aan het juiste emailaccount in de lijst links door onderaan de handtekening voor het account te selecteren, of door simpelweg de handtekening in de middenste kolom naar het email account links te slepen.

Belangrijk: Vink onderaan het vakje uit bij ‘Pas aan standaardberichtlettertype aan‘!

Stap 3: Sluit Apple Mail

Vervolgens moet je de Apple Mail applicatie volledig sluiten. Alleen het venster sluiten is niet voldoende, je moet klikken op Mail > Stop Mail (⌘Q) in de bovenste menubalk.

Stap 4: Zoek je tijdelijke e-mailhandtekening

Nu begint het uitdagende deel: je moet het bestand met de tijdelijke e-mailhandtekening die je net hebt aangemaakt terugvinden op je Mac. Het is belangrijk om de volgende stappen nauwkeurig te volgen!

 • Ga in het bovenste menu naar ‘Ga’
 • Houd nu de alt/option (⌥) toets op je toetsenbord ingedrukt, een extra menu item ‘Bibliotheek’ zou moeten verschijnen
 • Klik er op
 • Navigeer naar de map Mail > V6 (kan ook een ander nummer zijn) > MailData > Signatures

Zoek in deze map nu de tijdelijke handtekening die je in stap 2 hebt aangemaakt. Normaal gezien is dit het laatste aangemaakte bestand, dus je kan de bestanden eventueel sorteren op aanmaakdatum en zo het meest recente bestand selecteren.

Stap 5: Open de tijdelijke e-mailhandtekening met Teksteditor

Open nu het bestand van je tijdelijke e-mailhandtekening met teksteditor, het standaardprogramma om teksten te bewerken in Mac.

Dit doe je heel eenvoudig door rechts te klikken op het bestandje (of ctrl + klik) > Open met > Teksteditor.

De e-mailhandtekening zal nu openen in Teksteditor en je zal enkele op het eerste zicht rare tekens te zien krijgen (HTML code).

Voor we jouw nieuwe handtekening gaan installeren moeten we eerst nog een belangrijke stap doen:

 • Ga naar de Voorkeuren van het Teksteditor programma via de menu balk bovenaan
 • Bij ‘Openen en bewaren’ zorg je ervoor dat het bovenste vakje aangevinkt is: ‘Geef HTML-bestanden weer als HTML-code in plaats van als opgemaakte tekst

Dit zorgt ervoor dat wanneer we je nieuwe e-mailhandtekening gaan openen, je de code te zien krijgt en niet de opgemaakte visuele weergave zoals deze later in je email zal verschijnen (zodat we deze code kunnen kopieëren).

Stap 6: Open de nieuwe e-mailhandtekening met Teksteditor

We zijn er bijna! Open nu je nieuwe e-mailhandtekening, die we in stap 1 op je desktop hebben opgeslagen, op dezelfde manier in Teksteditor.

Selecteer de volledige handtekening, dus alle code, en kopieer deze.

Stap 7: Vervang de tijdelijke e-mailhandtekening door de nieuwe

Nadat je de nieuwe handtekening gekopieerd hebt kan je deze plakken op de plaats waar momenteel je tijdelijke handtekening staat. Hiervoor vervang je simpelweg alle tekst onder de zin die begint met ‘Mime-Version’.

Belangrijk: Vooraleer dit bestand te sluiten moeten we het eerst beveiligen zodat het mailprogramma het niet kan overschrijven. Vergeet je deze stap, dan zal je bij het openen van Apple Mail nog steeds de tijdelijke handtekening te zien krijgen.

Je doet dit eenvoudig door bovenaan het kadertje te klikken op de lichtgrijze tekst ‘ – Bewerkt’. Een extra venstertje zal openen waar je het vakje Beveiligd moet aanvinken:

Zodra je dit gedaan hebt mag je het venster sluiten.

Stap 8: Open Apple Mail en bekijk je nieuwe handtekening

Le moment suprême! Open opnieuwe je Apple Mail, ga via Mail > Voorkeuren… naar Handtekeningen en controleer je nieuwe handtekening die je zonet hebt toegevoegd.

Je zal zien dat de afbeeldingen niet geladen worden, maar dit is normaal: zodra je een nieuwe email opstelt worden deze wel gewoon geladen!

Stap 9: Maak indruk op je klanten!

Voila, je nieuwe e-mailhandtekening is nu correct ingesteld en volledig klaar voor gebruik!

Veel plezier ermee!

Nog op zoek naar een nieuwe e-mailhandtekening?

We helpen je met veel plezier verder om een mooie handtekening te maken in jouw huisstijl.

Contacteer ons gerust vrijblijvend voor meer informatie over de mogelijkheden!

Among others, these satisfied customers went before you!