Fly Media uses cookies to improve your website experience. Read more
* by accepting only essential cookies our website may not work optimally.

Hoe Installeer je een HTML E-mailhandtekening in Office Outlook?

Published in March 2022

E-mailhandtekeningen zijn een geweldige manier om jouw persoonlijkheid en je merk te communiceren, en om wat extra flair aan e-mails…

Hoe Installeer je een HTML E-mailhandtekening in Office Outlook? - Fly Media

E-mailhandtekeningen zijn een geweldige manier om jouw persoonlijkheid en je merk te communiceren, en om wat extra flair aan e-mails toe te voegen. Ze kunnen ook nuttige informatie bevatten, zoals contactgegevens, links naar sociale media of disclaimers.

Wanneer we e-mailhandtekeningen voor onze klanten maken, maken we ze als kleine HTML-bestanden, vergelijkbaar met hoe een gewone webpagina eruitziet. Nadat je van ons jouw handtekening ontvangt is het aan jou om deze te installeren in je email programma, zoals Apple Mail of Outlook.

Uiteraard helpen we je graag persoonlijk hiermee, maar onderstaand artikel zou je al goed op weg moeten helpen om jouw e-mailhandtekening toe te voegen in Office Outlook.

Bekijk hier ook de instructies om je handtekening toe te voegen in Apple Mail

Hoe installeer je een HTML e-mailhandtekening in Office Outlook?

In tegenstelling tot Apple Mail is het gelukkig wel heel eenvoudig om zelf jouw nieuwe handtekening toe te voegen in Office Outlook.

Volg gewoon onderstaande stappen en jouw splinternieuwe e-mailhandtekening is geïnstalleerd in enkele minuten!

Gelukkig hoef je dit ook maar één keer te doen, en daarna wordt je HTML-e-mailhandtekening automatisch opgenomen in al je uitgaande e-mails.

Side note: afhankelijk van de Office Outlook versie die op jouw PC/Mac geïnstalleerd is kunnen de verschillende vensters en menu’s lichtjes verschillen van de screenshots hieronder. In het algemeen zijn ze wel steeds heel gelijkaardig, dus je zou geen problemen mogen ondervinden bij de installatie van je handtekening, ongeacht de Outlook versie die je gebruikt.

Stap 1: Sla jouw nieuwe HTML e-mailhandtekening op

Voordat je jouw nieuwe handtekening kan installeren, ontvang je deze van ons als een klein HTML-bestand. Sla dit bestandje op een locatie op jouw computer op, bijvoorbeeld op het bureaublad, zodat je deze gemakkelijk kan terugvinden in een later stap.

Stap 2: Maak een nieuwe Office e-mailhandtekening aan

Vervolgens open je Office Outlook en maak je een nieuwe e-mailhandtekening aan. Volg daarvoor volgende stappen:

  • Open Office Outlook en stel een nieuwe email op
  • Ga bovenaan naar Invoegen > Handtekening > Handtekeningen… of Bericht > Handtekeningen > Handtekeningen bewerken… (afhankelijk van welke Office versie je gebruikt)
  • Maak een nieuwe e-mailhandtekening aan
  • Koppel de e-mailhandtekening aan het juiste e-mailaccount (doe dit zowel voor Nieuwe berichten als Beantwoord/doorgestuurd

Stap 3: Open en kopieer je nieuwe e-mailhandtekening

Open nu het bestandje uit stap 1 in je browser, bij voorkeur in Chrome (deze zal het best de inhoud bewaren). Indien je geen Chrome hebt geïnstalleerd mag je gewoon een andere browser gebruiken, zoals Safari of Edge.

Om het .html bestand te openen in een programma naar keuze kan je rechts klikken op het bestand en kiezen voor Open met > Chrome. Je kan het bestand ook slepen naar een geopend Chrome venster.

Kopieer eenvoudig de volledige handtekening door alle tekst te selecteren. Om zeker te zijn dat alles geselecteerd is gebruik je best de sneltoetsen Ctrl + A voor Windows, of CMD (⌘) + A voor Apple Mac.

Stap 4: Plak de handtekening in Outlook

Ga nu terug naar het venster met je e-mailhandtekeningen in Outlook. Vervolgens plak je al deze tekst in de nieuwe e-mailhandtekening die je in de vorige stap in Outlook hebt aangemaakt.

Afhankelijk van de Office Outlook versie die je gebruikt kan je de handtekening rechtstreeks in het tekstveld rechts plakken, of moet je eerst even klikken op bewerken waarna een nieuwe tekstveld opent.

Vervang de eventuele bestaande inhoud van de handtekening door de gekopieerde inhoud van het HTML-bestand.

Klik vervolgens op Opslaan. Zodra je nu een nieuw emailbericht opstelt zal jouw nieuwe handtekening automatisch toegevoegd worden onderaan iedere email!

Stap 9: Maak indruk op je klanten!

Voila, je nieuwe e-mailhandtekening is nu correct ingesteld en volledig klaar voor gebruik!

Veel plezier ermee!

Nog op zoek naar een nieuwe e-mailhandtekening?

We helpen je met veel plezier verder om een mooie handtekening te maken in jouw huisstijl.

Contacteer ons gerust vrijblijvend voor meer informatie over de mogelijkheden!

Among others, these satisfied customers went before you!