Cheat sheet: de beste momenten om op Social Media te posten

Gepost op 19 september 2017 in Social Media

Als je je al ooit eens hebt afgevraagd waarom de ene post 30 likes haalt op Facebook en een andere amper 1 of 2? Dan ligt dit misschien wel aan het moment waarop je dit gepost hebt. Dat heeft namelijk een grote invloed op het aantal mensen dat je post zien en er op klikken.

Wanneer is nu het beste moment om te posten op social media?

Een perfect antwoord op deze vraag bestaat jammer genoeg niet. Dit hangt af van het platform, jouw doelgroep, sector, bedrijf, land en nog zo veel meer.

Maar… er bestaan wel een heel aantal studies en onderzoeken naar de timing van social media posts en hieruit valt enorm veel te leren.

In deze cheat sheet geef ik je een overzicht van de beste momenten om te posten op de verschillende social media kanalen! Een samenvatting kan je alvast vinden op deze infographic van Hubspot:
Beste momenten om op social media te posten

Facebook

Facebook is het platform dat het vaakst bezocht wordt, zowel overdag, ’s avonds als thuis of op het werk, en dat zowel op mobiele toestellen als desktops.

Volgens Hubspot is woensdag om 15u het beste moment om iets te posten op Facebook. Andere goede momenten zijn tussen 12u en 13u in het weekend, of tussen 13u en 16u op donderdag en vrijdag.

Op donderdag en vrijdag zou de betrokkenheid 18% hoger zijn op Facebook en de meeste kliks krijg je op weekdagen tussen 13u en 16u.

Het slechtste moment om te posten op Facebook? In het weekend vóór 8u ’s morgens en na 8u ’s avonds.

Twitter

Net als Facebook gebruiken mensen Twitter zowel op het werk als thuis, en zowel op mobiele toestellen als desktops.

Het beste moment om te tweeten is op weekdagen tussen 12u en 15u en om 17u. 

Als jouw bedrijf zich richt op B2B dan is maandag tot vrijdag het beste moment, met de meeste kliks op woensdag. Voor B2C bedrijven is woensdag en in het weekend het beste moment om te tweeten.

LinkedIn

LinkedIn wordt gebruikt door professionals in het bedrijfsleven, zij gebruiken het platform dan ook eerder op weekdagen en tijdens de werkuren.

Het beste moment om op LinkedIn te posten is midweek tussen 17u en 18u. Andere optimale momenten zijn dinsdag tussen 10u en 11u, en dinsdag, woensdag en donderdag tussen 7u30 en 8u30, om 12u ’s middags en tussen 17u en 18u.

Het slechtste moment om op LinkedIn te posten is ’s nachts, tussen 10u ’s avonds en 6u ’s morgens.

Instagram

Instagram is een mobiele applicatie die eigenlijk zowat constant gebruikt wordt, hoewel toch het vaakst buiten de werkuren.

Het beste moment om op Instagram te posten is op maandag en donderdag, maar niet tussen 15u en 16u.

Video’s blijken ook zeer populair te zijn en de meeste mensen ’s avonds laat te bereiken tussen 21u en 8u.

Pinterest

Op Pinterest zijn vooral vrouwen actief, meestal ’s avonds.

Het beste moment om op Pinterest te posten is dan ook eender welke avond in de week, en vooral zaterdagavond tussen 20u en 23u. Ook vrijdag om 15u kan je heel wat mensen bereiken.

Het beste moment om te posten is voor iedereen verschillend. Wat voor de ene een goed moment is kan dat voor een ander misschien helemaal niet zijn. Experimenteer en onderzoek dus zelf op welke momenten jij de hoogste betrokkenheid creëert!

Succes!

Bron: HubSpot